Christian Andersson

Key Account Manager

Om kandidaten

Jag heter Christian och har en utpräglad säljarprofil.
Som person har jag ett stort driv samt vana i att jobba med kunder där affärsutveckling, strategier, analyser och kundnytta belönas. Har ett mycket professionellt och nyfiket arbetssätt och innehar stor erfarenhet av försäljningsarbete tillsammans med återförsäljare och direkt mot slutkund. Har stor vana att projektleda stora kundavtal och självklart är jag även en affärsorienterad, strategisk nyfiken person som brinner för försäljning både enligt den traditionella metoden men även med en stor nyfikenhet på framtidens försäljningsmetoder. Är mycket intresserad samt kunnig i att jobba via sociala medier som ett komplement till den personliga närhet jag har med mina kundkontakter både hos slutkunder samt återförsäljare. Är mycket proffsig på att använda min mångåriga erfarenhet av försäljning i mitt dagliga arbete och utnyttjar detta till full potential.
Har stor kompetens och erfarenhet även i den viktiga administrativa delen av jobbet som krävs för att vara en framgångsrik Key Account Manager och i att upprätta handlingsplaner samt uppföljning av både kortsiktiga samt långsiktiga handlingsplaner tillsammans med mina kunder. Jag inspireras även av att kunna få bygga relationer internt och ser detta som en viktig framgångsfaktor för att bli framgångsrik. Detta gör jag genom att skapa stort affärsmässigt samt socialt förtroende hos mina kunder men även internt. Jag har en utmärkt förmåga att jobba i nätverk både externt samt internt och jag har lätt för att jobba både på en strategisk och operativ nivå.
Självklart är jag van vid retoriken som krävs som Key Account Manager både vid fysiska samt digitala presentationer och utbildningar. Van vid att jobba i CRM system med god IT vana och är även mycket van vid att läsa rapporter av olika slag angående både bransch, lönsamhets samt försäljningsutveckling.
Under åren har jag även byggt på min kunskapsbank med två utbildningar inom IHM Business School. Mellan åren 2003-2004 gick jag en Key account utbildning och mellan åren 2011-2012 gick jag en utbildning i personligt ledarskap hos IHM. Båda utbildningarna har fullföljts med utmärkta resultat.

Plats